Over mij

Graphic Focus?

Graphic Focus is: Farald Hol. Eigenaardige voornaam hè? De oorsprong van mijn naam is Oud Germaans, en betekent ‘Reisleider’ in de breedste zin des woords. Ik heb grafische vormgeving gestudeerd op de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem, en ben na een creatieve jobhop periode mijn eigen onderneming begonnen. Mijzelf als harde kern, specialisten daar waar nodig als aanvulling.

Werkwijze Graphic Focus

De naam zegt het al: ik focus op grafische vormgeving. Ik ben een ‘mooimaker’. Van het kleinste prijskaartje tot aan de grootste façade kan ik erg happy worden van een smaakvolle grafische vormgeving van beeld en typografie. Of lyrisch van een goed vormgegeven boek. Obsessie? Zo zou je het kunnen noemen. Gezonde obsessie dan maar.

Waarom werken met mij?

The devil is in the detail. Met name in het voortraject van het ontwerpproces is er veel winst te halen door alle bestaande elementen ter discussie te stellen. Ja: over je eigen schaduw heenstappen en ja: buiten de ‘Box’. Dat schuurt altijd, maar ach, zonder wrijving geen glans en ik wil hoe dan ook het eindresultaat laten shinen. En dat vergt moeite, wat het resultaat altijd waard is.

Mijn disciplines

Photoshop
Online
Print
Retail Graphics
Packaging
0

Afgeronde projecten

0

Liters analoge inkt geschetst

0

Koud geworden kopjes koffie

0

Versleten laptops

Opdrachtgevers over Graphic Focus
Ik zie Farald als een onmisbaar teamgenoot. Van conceptontwikkeling tot uitwerking en productie weet Farald waar het om gaat en heeft hij aan een half woord genoeg.

Willem Overmars DesignMatch

Sinds vele jaren werken Farald en ik samen. Van vormgeving van een prachtig jubileumboek via huisstijlen naar zeer gedetailleerde etiketten. Fijnbesnaard, vind ik Farald. En zo is ook zijn werk. Hij luistert goed en begrijpt waar je naartoe wilt. Soms zelfs eerder dan jij.

Astrid Hart Mevos BV

Al een aantal jaren werken wij samen met Farald aan uiteenlopende projecten. Van logo’s en flyers tot en met websites, alle disciplines worden door hem zorgvuldig en creatief opgepakt en uitgevoerd. Onze input neemt hij altijd mee in het ontwerp, ongeacht de fase van het project, waardoor het van briefing tot eindresultaat een collectief proces blijft. Flexibel, empatisch en professioneel, met een humoristische touch. Hij denkt enthousiast mee en haalt scherp en alert de essentie uit een gesprek.

Ramona van den Hoed Zorgadviesplan

We are working with Farald on our corporate identity and all our graphic communication. He is a tremendous listenener, analyses things that matter and translates them into creative and inspiring graphics. He is not only a lucid graphic designer, but also an allround strategic thinker. And last but not least: we always have a lot of fun during our professional meetings.

Helen Rossiter Café TisFris Amsterdam

Onderstaande logo’s zijn van bedrijven waar Graphic Focus voor werkt of heeft gewerkt. Deels direct, maar ook via bureaus.
Daarom is niet alles te zien op mijn online portfolio. Nieuwsgierig naar meer werk? Neem contact op en we maken een afspraak en zeker weten
dat we een creatieve samenwerking aangaan.

Graphic FocusOver mij